ROČNO VARJENJE

Kvalitetna izvedba MIG-MAG in TIG varjenja

MIG/MAG varjenje (Metal Inert Gas/Metal Active Gas) predstavlja postopek obločnega varjenja, pri katerem se uporablja staljiva elektroda, ščitni plin pa zagotavlja zaščito varjenega kovinskega spoja pred nečistočami in oksidacijo. MIG in MAG se razlikujeta v vrsti plina, ki ga uporabljamo – pri MIG varjenju uporabljamo inertne pline (navadno argon ali mešanico argona in helija), medtem ko se pri MAG varjenju uporabljajo aktivni plini (navadno mešanice ogljikovega dioksida in argona).

TIG varjenje je postopek obločnega varjenja, pri katerem se uporablja netaljiva volframova elektroda, ščitni plin (navadno argon) pa ščiti varjeni spoj pred atmosferskimi vplivi.

Kje se uporablja MIG/MAG Varjenje?

 • Industrija Jekla in Kovin: MIG/MAG varjenje je široko uporabljano v industriji jekla in kovin za izdelavo različnih konstrukcij, pločevin, cevi in drugih komponent.
 • Avtomobilska Industrija: Zaradi svoje učinkovitosti in hitrosti se MIG/MAG varjenje pogosto uporablja v avtomobilski industriji za izdelavo karoserijskih delov in drugih varjenih sestavov.
 • Pomorska Industrija: Zaradi zanesljivega in močnega varjenja se MIG/MAG varjenje uporablja tudi v pomorski industriji za izdelavo ladijskih struktur, krmilnih sistemov in drugih pomorskih aplikacij.
 • Proizvodnja Električnih Naprav: V proizvodnji električnih naprav, kot so ohišja in nosilci, se pogosto uporablja MIG/MAG varjenje zaradi hitrosti in natančnosti postopka.
 • Gradbeništvo: Pri gradbenih projektih se MIG/MAG varjenje pogosto uporablja za izdelavo jeklenih konstrukcij, ograj, stopnic in drugih varjenih elementov.

Prednosti MIG/MAG Varjenja:

 • Hitrost: MIG/MAG varjenje omogoča hitrejše varjenje v primerjavi z drugimi postopki, kar povečuje učinkovitost proizvodnje.
 • Prilagodljivost Materialom: Lahko se uporablja za varjenje širokega spektra kovin, vključno z jeklom, nerjavečim jeklom in aluminijem.
 • Visoka Produktivnost: Zaradi avtomatizacije in enostavne uporabe je MIG/MAG varjenje visoko produktivno, zlasti pri proizvodnji večjih količin.
 • Manjši Odpadki: Zaradi visoke natančnosti postopka se ustvari manj odpadkov, kar pripomore k učinkoviti porabi materialov.

MIG/MAG varjenje je izjemno vsestranski postopek, ki zagotavlja zanesljive spoje in se lahko prilagodi različnim potrebam v različnih industrijskih panogah.

Kje se uporablja TIG varjenje?

 

 • Precizna Varjenja v Različnih Industrijah: TIG varjenje je priljubljeno pri varjenju materialov, kjer je potrebna visoka stopnja natančnosti, kot na primer pri proizvodnji letalskih delov, medicinskih pripomočkov in laboratorijske opreme.
 • Nerjaveče Jeklo in Aluminij: Zaradi svoje natančnosti in možnosti nadzora temperature se TIG varjenje pogosto uporablja za varjenje nerjavečega jekla, aluminija in drugih kovin.
 • Varjenje Tankega Materiala: Zaradi sposobnosti varjenja tankih materialov brez deformacij ali prekomernega raztapljanja je TIG varjenje idealno za tanke kovinske dele.
 • Umestitev Varjenih Spojev: Zaradi svoje sposobnosti natančnega nadzora varilne kadi je TIG varjenje uporabno pri varjenju spojev, ki zahtevajo visoko estetsko vrednost in minimalne nepravilnosti.

 

Splošni podatki:
Varilni stroji: Fronius
Varimo vrste kovin: nelegirano, legirano, aluminij
Posebnosti: Varjenje opravljajo le certificirani varilci

Certifikat u usposobljenosti varilca

14 + 3 =

Če imate vprašanje ali želite neposredno kontaktirati našo ekipo, nam lahko pišete na  info@koving-ribnica.si,

Hvala, ker razmišljate o sodelovanju z nami. Veselimo se priložnosti, da vam zagotovimo visokokakovostne in prilagojene rešitve za vaše potrebe po laserskem razrezu pločevine.