KRIVLJENJE PLOČEVINE

Kakovostno hitro do zahtevnih prepogibov

Krivljenje ali “piganje” pločevine je postopek oblikovanja, pri katerem se pločevina upogiba v želeno obliko. Stroj za krivljenje pločevine, kot je CNC krivilec, izvaja ta postopek z natančnim nadzorom, kar omogoča izdelavo kompleksnih in natančnih geometrij. Spodaj so osnovni koraki, ki opisujejo, kako poteka krivljenje pločevine:

  • Priprava Materiala: Preden se začne postopek krivljenja, se pločevina najprej pripravi. To vključuje rezanje pločevine na ustrezne dimenzije glede na končni izdelek.
  • Izbor Ustreznega Orodja: Glede na obliko in dimenzije, ki jih želite doseči, se izbere ustrezno orodje za krivljenje. Stroj za krivljenje običajno uporablja različne vrste orodij, kot so zgibni noži, ki se prilagajajo potrebam posameznega projekta.
  • Nastavitev Stroja: Stroj za krivljenje, kot je CNC krivilec, se natančno nastavi glede na specifikacije oblike in dimenzij, ki jih zahteva končni izdelek. To vključuje nastavitev pravilnega kota in dolžine upogibanja.
  • Vstavljanje Pločevine: Pločevina se namesti v stroj in pravilno pozicionira glede na orodje za krivljenje. Stroj lahko avtomatsko prevzame pločevino ali pa jo operater ročno namesti.
  • Krivljenje: Stroj začne proces krivljenja, pri čemer orodje upogiba pločevino v želeno obliko. CNC krivilec natančno nadzoruje hitrost in silo upogibanja, kar zagotavlja dosledne in natančne rezultate.
  • Preverjanje Kvalitete: Po končanem krivljenju se preveri končni izdelek glede na natančnost dimenzij in oblike. Operater lahko opravi morebitne popravke ali prilagoditve po potrebi.

CNC krivljenje pločevine omogoča visoko stopnjo avtomatizacije in natančnosti, kar omogoča učinkovito proizvodnjo različnih delov in konstrukcij.

Splošni podatki:
Stroj: HACO Euromaster S 36200
Dolžina krivljenja: 3600mm
Tehnologija: CNC
Sila pritiska: 200 ton

10 + 1 =

Če imate vprašanje ali želite neposredno kontaktirati našo ekipo, nam lahko pišete na  info@koving-ribnica.si,

Hvala, ker razmišljate o sodelovanju z nami. Veselimo se priložnosti, da vam zagotovimo visokokakovostne in prilagojene rešitve za vaše potrebe po laserskem razrezu pločevine.